Het DigiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Over DigiTaalhuis

Wat is het DigiTaalhuis Utrecht?

Het DigiTaalhuis Utrecht is een samenwerking tussen de Bibliotheek Utrecht, Taal Doet Meer, Digiwijs 3.0 en partnerorganisaties.
Samen bieden we verschillende activiteiten aan gericht op het verbeteren van taal- en digitale vaardigheden. Iedereen met een vraag over Nederlandse taalles of over computers en computercursussen is van harte welkom!

De Bibliotheek Utrecht heeft met zijn vestigingen een centrale plek in de verschillende wijken van Utrecht. Hier kunnen bezoekers terecht met digitale vragen en kunnen ze op computers oefenen. Ook zijn er mogelijkheden om in de bibliotheek te oefenen met Nederlands. Verder kunnen bezoekers informatie krijgen over het taal- en digitaal aanbod van organisaties in de wijk. Taal Doet Meer organiseert diverse activiteiten in de stad om de taal te leren. Digiwijs 3.0 helpt met digitale vragen en het verbeteren van digitale vaardigheden van Utrechters.

Wat gebeurt er in het DigiTaalhuis?

Inloopspreekuur DigiTaalhuis
In een aantal bibliotheken in Utrecht houdt het DigiTaalhuis inloopspreekuren. Tijdens deze spreekuren kun je terecht voor:

  • Hulp en advies bij digitale vragen.
  • Zelf oefenen op een computer onder begeleiding van een vrijwilliger.
  • Persoonlijk advies over taallessen en computercursussen in de buurt.
  • Computer- en taallessen op verschillende niveaus door geschoolde vrijwilligers van Taal Doet Meer en Digiwijs 3.0.

Het DigiTaalhuis ondersteunt ook vrijwilligers die bezig zijn met taal- of computerles.

  • Taalvrijwilligers kunnen terecht bij de taalconsulenten met vragen over o.a. lesmaterialen, trainingen en oefentips. Klik hier voor de spreekuren van de taalconsulenten.
  • Ook worden er diverse workshops en trainingen voor (digi)taalvrijwilligers aangeboden. Klik hier voor de agenda.