Het DigiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Ben je op zoek naar computerles?

Tijdens de spreekuren in de bibliotheek kunnen de wegwijzers meer informatie geven over het aanbod in de wijk. Ze kunnen ook kijken welke les het beste bij je past.

 

Computervaardigheden worden steeds belangrijker. DigiWIJS leert mensen zelfstandig omgaan met computers, en helpt mensen om hun computervaardigheden te verbeteren. Dit wordt gedaan door 40 vrijwilligers-docenten, verspreid over ruim 20 locaties in Utrecht. De lessen worden gegeven in kleine groepen. Door de Coronamaatregelen mogen nemen er nu maximaal 5 deelnemers mee aan de lessen. Het cursusaanbod is breed en laagdrempelig, en biedt voor ieder wat wils.

Oefenen.nl is een instap-cursus waarin veel aandacht wordt gegeven aan het begrijpen van alle basishandelingen en de Nederlandse taal. Zo leer je via het onlineprogramma Oefenen.nl omgaan met de muis en het toetsenbord, en wordt er aandacht besteed aan het Nederlands schrijven, spreken, lezen en luisteren. Deze cursus duurt 6 weken; elke les duurt 2 uur. Voor de deelnemer is ook de Digigids beschikbaar, een handig klein computerwoordenboek voor beginners die moeite hebben met digitale begrippen.

De Basis is een cursus voor mensen die wel kennis hebben van de Nederlandse taal, maar met weinig of geen ervaring met een computer. Het kennismaken met de computer staat centraal. Vragen die tijdens deze cursus worden beantwoord zijn bijvoorbeeld hoe je documenten moet aanmaken en bewerken, en hoe je iemand mailt.  Deze cursus duurt 15 weken, met lessen van 2 uur.

Met de cursusreeks De Verdieping ga je meer de diepte in. Het internet komt aan bod, maar ook computerbeveiliging en het gebruik van de Drive/Cloud. Ook deze cursus duurt 15 weken, van 2 uur per les.

DigiWIJS biedt ook thematische bijeenkomsten en workshops aan, waarin je specifieke vaardigheden leert, zoals internetbankieren, sociale media, en omgaan met je iPad en Tablet. Een goede kennis van computers en de Nederlandse taal zijn hiervoor  vereist.

Heb je een cursus goed afgerond, dan ontvang je na een kleine toets, een certificaat, waarin informatie staat over wat je hebt geleerd.

De lessen vinden plaats in Overvecht, Kanaleneiland, Transwijk, Zuilen/Ondiep, Hoograven, Leidsche Rijn, en Vleuten en De Meern.

Wil je eerst meer weten over de mogelijkheden? Dan kan je ons bellen op maandag t/m donderdag tussen 9:30 en 16:00 uur op 030-878 15 35, of langskomen op Stroyenborchdreef 12. Ook kan je een email sturen naar digiwijs@wij30.nl of neem een kijkje op onze website www.digiwijs30.nl

Voor meer informatie kan je terecht bij de Wegwijzers op de spreekuren in de bibliotheken in de stad.