Het digiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen

Workshop: Omgaan met gezinnen met een vluchtachtergrond

25 november • 18:00 - 21:00

Ben je als vrijwilliger betrokken bij een gezin met een vluchtachtergrond? Een aantal nieuwkomers zijn de regie over hun situatie in Nederland tijdelijk kwijtgeraakt. Een nieuw land, een nieuwe cultuur, een ander onderwijssysteem, hoe ga je daar als kind of ouder mee om als je heftige dingen hebt meegemaakt? Als vrijwilliger kan je er een rol in spelen dat zij zelf weer verantwoordelijkheid kunnen nemen. Tijdens deze avond leer je meer over hoe het is om als gezin met een vluchtverleden het leven in Nederland verder op te pakken. Je ontdekt hoe je als taalvrijwilliger daarin van betekenis kunt zijn, maar ook hoe je goed om kan gaan met jouw grenzen en die van het gezin. Er staan deze avond 3 thema’s centraal:

  • Onderwijs voor nieuwkomers
  • Omgaan met trauma en veerkracht
  • Samenwerken met ouders

De training is interactief en er is ruimte om je eigen vragen te stellen. De trainers, Thessa en Soha, hebben veel ervaring met het begeleiden van ouders en kinderen met een vluchtverhaal. Deze workshop is bedoeld voor coaches die gaan werken met gezinnen met een vluchtachtergrond.

Voor: vrijwilligers van Taal Doet Meer
Datum: woensdag 25 november
Tijd: van 18:00 tot 21:00 uur, inloop en een hapje eten vanaf 17:30 uur
Locatie: De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD  Utrecht
Trainer: Thessa van Zanten (Ithaka Internationale Schakelklassen) en Soha Shat  (Stichting It’s my child)

Aanmelden: bit.ly/workshopsTDM of bel voor informatie naar 030 – 294 75 94