Het digiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Workshop Interculturele communicatie

10 april • 19:30 - 22:00

Als vrijwilliger heb je te maken met mensen uit allerlei culturen. We spreken soms niet alleen letterlijk een andere taal, maar ook een cultuur. Cultuur is een integraal onderdeel van wie we zijn en hoe we met anderen communiceren.
Begrip van cultuurverschillen en verschillende vormen van communicatie, hebben een positief effect op de relatie met je cursist(en) en het taalcoachtraject.
Daarom gaan we tijdens deze interactieve workshop op zoek naar onze eigen culturele waarden en die van de ander, aan de hand van casussen uit de eigen praktijk.
Na afloop van de training heb je meer inzicht in je eigen normen- en waardenpatroon en krijg je handvatten om cultuurverschillen te overbruggen en dit toe te passen in je vrijwilligerswerk.

Khadija Azahaf is afgestudeerd als sociaal wetenschapper en cultureel maatschappelijk vormer. Daarnaast is zij docent omgangskunde en binnen de Europese context opgeleid als trainer interculturele communicatie. Zij faciliteert sinds 2007 trainingen op het gebied van interculturele communicatie en is o.a. verbonden aan het platform Nieuw Wij.

Je kunt je aanmelden via onderstaande formulier:

Locatie

Vrijwilligerscentrale Utrecht
Bemuurde Weerd Oostzijde 3
Utrecht