Het DigiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Workshop: “Ik wil mooie zinnen maken!”

11 maart • 19:00 - 21:00

Anderstaligen die Nederlands leren, willen vaak weten hoe ze goede zinnen kunnen maken. Waar moeten ze op letten? Wat zijn de regels? Wat is belangrijk?

Het boek ‘77 puntjes op de i. Perfect Nederlands voor anderstaligen’, is bedoeld voor midden- en hoogopgeleide cursisten vanaf niveau A2/B1, kan daarbij dienen als handig hulpmiddel Het biedt namelijk een overzicht van 77 lastige aspecten waar anderstaligen mee te maken krijgen als ze Nederlands leren. In de workshop leer je hoe je het boek kunt gebruiken. Na de workshop weet je waar je op moet letten om je deelnemers mooie zinnen te laten maken en hoe ze daar op een leuke manier mee kunnen oefenen.

De workshop wordt gegeven door Emily Palmer van Taalzeker. Zij geeft al sinds 2001 met veel enthousiasme NT2-les aan hoogopgeleiden. Daarnaast verzorgt ze workshops voor NT2-docenten. Ze is auteur van de lesmethode ‘Nederlands naar perfectie’ (niveau B2 naar C1) en het boek ’77 puntjes op de i. Perfect Nederlands voor anderstaligen’ (2019).

Voor wie: Utrechtse Taalvrijwilligers
Locatie: Bibliotheek de Neude, Neude 11, 3512 AE Utrecht
Trainer: Emily Palmer
Aanmelden: via deze link