Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen

Webinar: SpreekTaal

15 februari • 18:00 - 19:00

Ben je taalvrijwilliger en op zoek naar materiaal om gesprekken te oefenen? Gebruik dan SpreekTaal, hét materiaal voor taalcoaching. Na deze webinar weet je precies wat SpreekTaal inhoudt en hoe je ermee kunt werken. Ook leer je de basis van NT2-didactiek.

Inhoud

Je leert:
– wat SpreekTaal 1, 2 en 3 is en hoe je ermee werkt.
– de uitgangspunten van NT2-didactiek.
– de rol van de vrijwilliger.
– hoe je SpreekTaal inzet bij analfabeten of mensen die nog helemaal geen Nederlands spreken.
– hoe je het materiaal inzet bij ‘online’ taalcoaching.

Voorbereiding

– Leg pen en papier klaar.
– Lees de handleiding van SpreekTaal.
– Bekijk ter voorbereiding op het extranet enkele modules van SpreekTaal 1, 2 en 3 (let op: dit is een besloten deel van de site, alleen toegankelijk voor aangesloten organisaties).

Voor wie?

In principe is de webinar alleen voor vrijwilligers van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de webinar te volgen; vraag je coördinator dan wel om eerst even contact op te nemen met Samira. Zij kan jouw coördinator alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.

Aanmelden

Ben je vrijwilliger bij Taal Doet Meer? Stuur dan een mail naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl.
Ben je ergens anders vrijwilliger en heb je toegang tot Extranet van Het Begint met Taal? Dan kun je je daar aanmelden. Heb je geen toegang? Zie hierboven.

Locatie

Online

Organisator

Het Begint met Taal