Het digiTaalhuis is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen

Taal Doet Meer college: Van nieuwsgierigheid ga je praten

28 januari • 17:30 - 20:00

Op donderdag 28 januari 2021 ben je van harte welkom om deel te nemen aan het Taal Doet Meer College. Schrijver en NT2-docet Saïd el Haji verzorgt het College. Hij ervaart hoe je door het geven van taalles op een verfrissende manier naar je eigen cultuur kunt kijken. Taalles vergroot je wereld. Dat geldt voor de cursist én voor de lesgever. Draagt taalvaardigheid daardoor bij aan respect en verdraagzaamheid in de samenleving? Vanuit de mooie Boothstraat-kerk in Utrecht gaan we hierover in gesprek met onze deelnemers, vrijwilligers en relaties.

Nieuwsgierigheid als motto
Saïd el Haji schreef recent het boek “Gemeente zegt ik Nederlands leren”. Als taaldocent stelt hij zijn cursisten graag en onbevangen vragen. De cursisten mogen dat uiteraard ook. Hoe nieuwsgieriger hoe beter, is zijn motto. Want van nieuwsgierigheid ga je praten en vragen stellen, en dat is het begin van een mooie, fascinerende reis. Saïd vertelt hoe hij dit aanpakt. Hoe hij geniet van de diversiteit aan deelnemers, ook moeilijke situaties bespreekt en hoe hij omgaat met uiteenlopende culturele verwachtingen. Interactie is zijn toverwoord. Maar hoe je dat op een goede manier? Dagvoorzitter Welmoed de Graaf leidt ons door het programma en gaat met Saïd, deelnemers en vrijwilligers in gesprek. Hoe ervaren zij de interactie tijdens taalles? Hebben zij nieuwe inzichten opgedaan over hun eigen cultuur?

Online of op locatie
Om deze avond voor iedereen toegankelijk te maken, kun je via een livestream deelnemen aan het college. De livestream wordt uitgezonden vanuit de kerk aan de Boothstraat 7 in Utrecht. Het is voor een beperkt aantal mensen mogelijk om op locatie aanwezig te zijn. De gastenlijst wordt door middel van loting vastgesteld. Vanwege het beperkte aantal plekken op locatie, vragen we iedereen om zich individueel aan te melden. We houden ons op locatie aan de richtlijnen van het RIVM.

Aanmelden
We vragen al onze genodigden om zich vooraf aan te melden via deze link. Je kunt aangeven of je voorkeur uitgaat naar online of op locatie deelnemen. Voor deelname op locatie geldt als deadline voor aanmelding 19 januari. Op 21 januari krijg je te horen of je bent ingeloot. Aanmelden voor de livestream kan t/m 26 januari. Voor de livestream geldt geen maximum aantal deelnemers. Wij hebben er zin in en kijken uit naar je aanwezigheid op 28 januari!

Livestream
De livestream start om 18.30 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Uiterlijk 27 januari ontvangt iedereen die zich heeft aangemeld via de mail instructies. Hierin staat hoe je kunt deelnemen aan het college via de livestream.