Het DigiTaalhuis in Utrecht is dé plek voor iedereen die aan de slag wil met basisvaardigheden: taal, digitale vaardigheden en rekenen.

Laden Evenementen

Webinar: Eenvoudig communiceren = makkelijk praten

9 februari • 19:00 - 20:30

Ben je taalvrijwilliger of communiceer je vaak met anderstaligen… hoe spreek je dan zelf eenvoudig Nederlands? Als je je zelf hoort praten, denk je… dat klinkt best ingewikkeld, hoe maak ik het simpeler? Eenvoudig spreken is nl. een hele kunst! Hoe maak je korte én goede zinnen, zodat je beter begrepen wordt? Na deze webinar heb je meer inzicht in je eigen taalgebruik en ben je beter in staat om te ‘schakelen’ naar het taalniveau van een ander.

Inhoud

Bij deze webinar gaan we in op:
– afschalen en opschalen
– zinnen korter maken: welke woorden zijn weg te laten?
– zinnen anders maken: welke woorden kun je vervangen door andere?
– tips bij communicatie
– spreektaal-voorbeelden – korte conversaties

Voorbereiding

Bij de webinar gaan we uit van ieders (schat aan) praktijkervaringen. Bedenk alvast: tegen welke situaties loop jij aan? Tijdens de webinar kun je dat inbrengen via de chat. We proberen daar zoveel mogelijk op in te gaan.

Voor wie?

In principe is de webinar alleen voor vrijwilligers van aangesloten organisaties. Kijk hier of jouw organisatie is aangesloten bij Het Begint met Taal. Staan jullie er niet bij? Natuurlijk ben je welkom om alsnog de webinar te volgen; vraag je coördinator dan wel om eerst even contact op te nemen met Samira. Zij kan jouw coördinator alles vertellen over lid worden van Het Begint met Taal.

Aanmelden

Ben je vrijwilliger bij Taal Doet Meer? Stuur dan een mail naar taalcoaching@taaldoetmeer.nl.
Ben je ergens anders vrijwilliger en heb je toegang tot Extranet van Het Begint met Taal? Dan kun je je daar aanmelden. Heb je geen toegang? Zie hierboven.

Locatie

Online

Organisator

Het Begint met Taal